AMN ROMÂNIA
Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale din România
AMN
AMN

AROMATERAPIE

Tratarea diabetului

Ghimbirul

Remedii ayurvedice pentru anotimpul rece

Greutatea excesiva

Artrita

Lamaile

Fructele uscate

Dovleacul

AMN - ROMANIA
Din sumar:

Postul alimentar

Apele sulfuroase

Culoarea plantelor vindecatoare din natura

Somnul si foamea

Remedii naturale de casa pentru copii

Sanzienele

Atitudinea interioara benefica in vindecare

Indigestia

Nucile

Cerealele

Uleiurile esenţiale sunt extracte concentrate obţinute prin distilare dintr-o varietate mare de plante aromatice, flori, coaja fructelor, lemn sau rădăcini. Un ulei esenţial natural este cel care este extras prin metode mecanice, distilare sau presare la rece,  faţă de uleiurile esenţiale nenaturale, extrase prin diverse metode cu solvenţi chimici, si care nu au nici pe departe efectele vindecătoare ale uleiurilor esenţiale naturale. Uleiurile esenţiale aduc îmbunătăţiri considerabile ale sănătăţii fizice, psihice, mentale şi emoţionale persoanelor care le folosesc constant şi cu buna ştiinţă.

Aromaterapia

Aromaterapia  este o formă de terapie care utilizează esenţele volatile ale plantelor medicinale în tratamentul diferitelor afecţiuni.

Istoria aromaterapiei

Termenul de aromaterapie a fost introdus de Rene Maurice Gattefosse în 1928, însă utilizarea uleiurilor esenţiale în tratamentul bolilor este o practică străveche folosită de medicii egipteni, indieni sau chinezi cu mii de ani în urmă. Referiri la utilizarea uleiurilor aromatice sunt şi în vechiul testament, iar romanii utilizau frecvent uleiurile esenţiale în tratamentul rănilor infectate, pentru efectul lor antibacterian, alături de mierea de albine.

Răspândirea folosirii uleiurilor volatile în Europa, în secolul al 16-lea, s-a datorat descoperirii metodei de distilare în recipiente de sticlă şi a posibilităţii extragerii componentelor volatile din plante. În secolul al 18-lea tratamentul cu uleiuri esenţiale era mult mai folosit decât în prezent, întrucât atunci nu existau  medicamentele de sinteză şi  antibioticele.

Ce sunt uleiurile esentiale ?

Un miros care ne place, ne conectează psihicul la armonia naturii. Când mirosim un ulei esenţial, vom trăi o stare de încântare, creierul declanşând imediat o emoţie benefică specifică. De ce o emoţie?

Deoarece în creier, centrii nervoşi ai mirosului sunt situaţi lângă centrii nervoşi ai sferei emoţionale, deci, prin intermediul sistemului nervos vegetativ, stimularea centrilor mirosului determină efecte fiziologice. De exemplu, uleiul esenţial de busuioc înlătură tensiunea nervoasă, anxietatea, oboseala nervoasă, astenia, depresia etc..


Efectele aromaterapiei