Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Asociaţia naţională pentru promovarea medicinelor neconvenţionale are drept scop promovarea şi încurajarea studiului, cercetării şi terapiei prin metodele medicinei neconvenţionale: sistemul medical tradiţional ayurveda, fitoterapie, dietoterapie, presopunctură, masaj, retlexoterapie, cromoterapie, astrologie medicală, meloterapie, homeopatie, hidroterapie, apiterapie, aromoterapie, yogaterapie, kinetoterapie, helioterapie, magnetoterapie, psihoterapie, mineraloterapie, crenoterapie, etc.

În activitatea sa asociaţia îşi propune ca scop promovarea profilaxiei stării de sănătate susţinută prin campanii publicitare care să informeze populaţia despre posibilităţile benefice deosebite ale medicinelor neconvenţionale de a păstra echilibrul fizic, psihic, mental şi spiritual al oricărei fiinţe umane.

Activitatea de promovare a medicinelor neconventionale

AYURVEDA examinează întotdeauna omul ca un întreg complex şi dinamic. Armonia întregului se reflectă astfel în bunăstarea părţilor componente. Învăţătura AYURVEDEI este profund holistică pentru că ea nu consideră în mod separat vreun organ sau vreun ansamblu de organe, pe care să le examineze distinct de restul fiinţei, şi nici nu separă în viziunea sa, corpul fizic de structurile mai subtile, invizibile.


Dacă vom privi cu obiectivitate în trecut, parcurgând întreaga istorie cunoscută a omenirii, vom realiza că de fapt ea (omenirea) nu s-a transformat la modul esenţial foarte mult în decursul acestui timp. Într-adevăr, tehnologia şi industria, dezvoltată şi permanent extinsă de către întreaga umanitate în prezent, a atins niveluri destul de avansate, însă cu siguranţă, alcătuirea corpului fizic uman, precum şi structura mentală a fiinţei umane este aproape identică cu aceea pe care au avut-o şi fiinţele umane de acum câteva mii de ani, fiind supusă aceloraşi tendinţe către afecţiuni sau boli ca şi în prezent şi având (în ciuda timpului) aceleaşi calităţi admirabile sau defecte condamnabile pe care fiecare fiinţă umană le prezintă şi astăzi, într-o anumită proporţie mai mică sau mai mare.


Din acest motiv, tradiţia neîntreruptă de mii de ani a sistemului AYURVEDA, susţinută de-a lungul timpului prin nenumărate experimentări practice ale principiilor şi metodelor sale, poate avea în prezent un cuvânt important de spus şi prin urmare ea va îndeplini, poate în scurt timp, un rol extrem de important pentru ocrotirea sănătăţii omului modern şi pentru armonizarea vieţii de zi cu zi a oricărei fiinţe umane. Remediile azurvedice, precum şi modalităţile practice de determinare a acestora în funcţie de fiecare situaţie particulară au fost atent experimentate şi verificate practic, de-a lungul timpului, de mii şi mii de către practicienii acestui sistem complet de vindecare. În aceste condiţii, principiile şi metodele sistemului AYURVEDA au rezistat cu succes probei celei mai dificile, cea a timpului.


La începuturile AYURVEDEI (în India antică, acum câteva mii de ani), oamenii nu aveau aceeaşi posibilitate de a controla mediul înconjurător aşa cum o poate face omenirea în prezent. Neavând nici un fel de tehnologie similară celei de care dispunem noi astăzi, fiinţele umane din acele timpuri străvechi nu au avut altă posibilitate decât de a se baza pe NATURĂ. Deoarece atunci le lipseau toate aceste sofisticate instrumente de care noi dispunem astăzi, ei au urmărit să-şi cultive în primul rând capacităţile lor intuitive şi pe cele de percepţie pe care noi astăzi le numim paranormale. Şi tocmai datorită faptului că ei trăiau chiar în mijlocul NATURII, le-a fost mult mai uşor să determine efectele vindecătoare ale plantelor, arborilor sau ale mineralelor, ale căror părţi constitutive le foloseau în alimentaţie sau în vindecare. Toţi aceşti înţelepţi ai NATURII au experimentat ei înşişi aceste remedii naturale, iar rezultatele obţinute au fost comunicate ulterior de ei, uneori prin viu grai, alteori în scris, de la o generaţie la alta. Toată această colecţie inestimabilă de cunoştinţe a fost apoi sistematizată şi codificată cu câteva mii de ani înainte sub forma sistemului AYURVEDA.

cunoasterea traditionala indiana asupra vietii

Ayurveda

Studiul sistematic, realizat intr-o maniera periodica saptamanala, ofera fiecarui participant din cadrul cursului de Ayurveda o temenica pregatire individuala si multiple posibilitati de fructificare inteleapta, ulterioara,  in viata individuala de zi cu zi.

cunoasterea traditionala indiana asupra vietii

Curs de Ayurveda

Proiecte

Conferinte

Cursuri

Ramurile sistemului Ayurveda

Tradiţia milenară a sistemului Ayurveda cuprinde opt părţi principale (ramuri sau specialităţti) numite ANGA-uri. Această structurare tradiţională a sistemului Ayurveda în opt ramuri principale (ASTHANGA) este următoarea:


1.KAYACIKITSA (ştiinţa vindecării principalelor tulburări şi boli ale omului);

2.SHALYATANTRA (ştiinţa tradiţională a chirurgiei);

3.SHLAKYATANTRA (ştiinţa modalităţilor terapeutice pentru afecţiuni supra-claviculare);

4.BHUTAVIDYA (ştiinţa factorilor invizibili, psihici şi mentali);

5. KAUMARABHRITYA (pediatria traditţonala indiană);

6.AGADATANTRA (ştiinţa evitării substanţelor dăunătoare omului);

7.RASAYANA (ştiinţa folosirii reîntineritoarelor şi tonicelor);

8.VAJIKARANA (ştiinţa folosirii substanţelor afrodiziace).

România, Stațiunea de permacultură Anima Plant, Iunie 2018: Zmeură gigant, în prima jumătate a stadiului de fructificare.

Publicată de Andrei Gamulea pe Vineri, 1 martie 2019