ACTUALITATE

Legea voluntariatului

Referinte - Legea Voluntariatului

NECONVENTIONAL

Cristaloterapia

Umorterapia

Muzicoteapia

Meteoterapia

RECOMANDARI

Curele vindecatoare cu clorofila

Sucurile naturale de fructe

Meteoterapia este o ramură distinctă a medicinelor neconvenţionale ce a fost definită şi descrisă în cadrul activităţii Asociaţiei Naţionale pentru promovarea Medicinelor Neconvenţionale din România.

În general, meteoterapia se distinge ca fiind ca fiind o ramură distinctă şi oarecum inedită a naturpatiei.

Termenul meteoterapie este un termen nou în nomenclatorul medicinelor neconvenţionale şi încă este destul de puţin folosit.

Meteoterapia

Cristaloterapia face parte din rândul terapiilor alternative şi se bazează pe proprietăţile energetice ale pietrelor.

Cristalele captează energiile şi apoi le canalizează către organismul nostru, mai exact către acea parte a lui care are nevoie de ajutor şi de un plus de energie pentru a se reface. Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Cristaloterapia

INTERNATIONAL

Umorul sănătos este pentru mulţi o modalitate care scoate la suprafaţă puteri nebănuite.

Umorul confera puterea de a munci ore în şir, de a fi entuziast şi devotat, puterea de a trece cu dezinvoltură peste situaţiile stresante, puterea de a găsi cel mai bun răspuns în fata evenimentelor vieţii, iar pentru unii puterea de a trece cu succes peste boli mai mult sau mai puţin grave.

Umorterapia

Creierul uman conţine 90% apă, la fel ca şi neurotransmiţătorii fără de care informaţiile nu ar mai putea fi transmise către organe.

Atunci când nu bem suficientă apă, senzaţia de sete dispare. Datorită deshidratării, mesajul de a bea apă nu se transmite corect. Setea nu mai este percepută, dar apar alte fenomene nedorite, de exemplu dureri musculare, oboseală, ameţeală, senzaţie de foame. Primii afectaţi sunt rinichi, apoi pielea şi totodată scade puterea de concentrare.

Beneficiile apei

Denumirea vine de la profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină.

Reţeta elaborată de el face ca grâul să fie digerabil fără a fi necesară fierberea sa. Este foarte simplă de preparat, iar adăugarea de fructe proaspete îi îmbogăţeşte valoarea alimentară.

Dejunul Kollath

Majoritatea plantelor cu proprietăţi vindecătoare pot fi administrate sub formă de pulbere.

De fapt, această metodă nu este necunoscută. Spre exemplu, folosirea plantelor condimentare, măcinate sub formă de pulbere, reprezintă o modalitate practică la care noi facem adeseori apel, atunci când preparăm supe, ori alte mâncăruri, pe care le dorim să fie cât mai savuroase şi plăcute.

Pulberile din plante medicinale

AMN-00100014 Pulberile din plante medicinale.pdf

Newsletter amnromania 19/2014

HIDROTERAPIE

FITOTERAPIE

CRISTALOTERAPIE

UMORTERAPIE

DIETOTERAPIE

METEOTERAPIE

Cursuri  de  ayurveda 2013-2014 Ayurveda in Portugalia Ayurveda in Romania. plante medicinale AMN international TV online

Conferinta Nationala de Fitoterapie

Societatea Romana de Medicina Interna organizeaza in parteneriat cu Asociatia Romana a Medicilor Fitoterapeuti si cu Asociatia Nationala pentru promovarea Medicinelor Neconventionale din Romania, prima editie a Conferintei Nationale de Fitoterapie si Medicina Neconventionala.


Tema conferintei este:

“Fitoterapia in practica medicala.

Dovezi stiintifice si studii clinice”.


Evenimentul va avea loc in perioada 13-15 noiembrie 2014 si va fi gazduit de Centrul de conferinte Lux Divina din Brasov.